AirgoFlex - 5 hjälpmedel i samma produkt!

AirgoFlex är en smart multifunktionell stol som kombinerar fördelarna med en rollator och en elrullstol och därmed utgör ett bra stöd och hjälp såväl på resan som i vardagen. Med sina smarta funktioner kan den även fungera som ett utmärkt hjälpmedel vid tex gångträning.AirgoFlex är utrustad med joystick både på rygg och armstöd. Kör man den som rollator så kan man via kontrollenheten på ryggstödet aktivera stolens motorer och ett antal smarta funktioner:

”Power assist” – Hjälpmotor (drivläge)

Ger automatisk drivhjälp när man kör stolen som rollator, med eller utan passagerare och/eller last och anpassar sig automatiskt efter aktuellt motstånd. Behöver man mer hjälp tex vid en uppförsbacke använder man drivläget som startar aktiv drivning av motorerna.

Power resistance” – Motstånd vid gångträning

Detta är en funktion som hjälper personer som har svårt att kontrollera sin gång, men är även en bra hjälp för de som behöver träna på att gå då motorerna istället för driv, skapar ett motstånd som förhindrar användaren att falla framåt. Motståndet kan ställs in i 3 olika nivåer beroende på behov.

”Anti fall” – Automatisk fallskydd

Innebär att det finns ett inbyggt skydd om stolen skjuts fram för snabbt och användaren riskerar att falla framåt. Om detta skulle inträffa så slår bromsarna till automatiskt.

AirgoFlex – det perfekta hjälpmedlet i vardagen!

AirgoFlex är ett riktigt bra hjälpmedel som kombinerar fördelarna från en rollator som ger bra träning, med olika typer av hjälp i form av driv eller motstånd när man är ute och går, samtidigt som man har möjligheten att ta sig fram även när man blir trött och använda den som en vanlig elrullstol!AirgoFlex är således ett perfekt hjälpmedel för den dagliga promenaden, shoppingturen eller att använda som stöd och hjälp inomhus.