AirgoFlex – 5 hjälpmedel i samma produkt!

AirgoFlex - 5 hjälpmedel i samma produkt!

AirgoFlex är en smart multifunktionell stol som kombinerar fördelarna med en rollator och en el- rullstol och därmed utgör ett bra stöd och hjälp såväl på resan som i vardagen. Med sina smarta funktioner kan den även fungera som ett utmärkt hjälpmedel vid tex gångträning.

AirgoFlex är utrustad med joystick både på rygg och armstöd. Kör man den som rollator så aktiveras stolens motorer vilket ger ett antal smarta funktioner:

Hjälpmotor (drivläge)

Ger automatisk drivhjälp när man kör stolen som rollator, med eller utan passagerare och/eller
last och anpassar sig automatiskt efter aktuellt motstånd. Perfekt att ha i uppförsbackar där det kan vara tungt att gå med en vanlig rollator.

Motstånd vid gångträning

Detta är en funktion som hjälper personer som har svårt att kontrollera sin gång men är även en bra hjälp för de som behöver träna på att gå då det gör att motorerna istället för driv, skapar ett motstånd som förhindrar användaren att falla framåt. Motståndet kan ställs in i 3 olika nivåer beroende på behov.

Automatisk fallskydd

Innebär att det finns ett inbyggt skydd om stolen skjuts fram för snabbt och användaren riskerar att falla framåt. Om detta skulle inträffa så slår bromsarna till automatiskt.

Blir man sedan trött under färden så sätter man sig bara ner och kör som som en vanlig elrullstol.

AirgoFlex ger är ett bra hjälpmedel som kombinerar fördelarna från både en rollator som ger bra träning men även hjälp i olika sammanhang när man är ute och går, samtidigt som man har möjligheteten att ta sig fram även när man blir trött. 

AirgoFlex är således ett perfekt hjälpmedel för den dagliga promenaden, shoppingturen eller att använda som stöd och hjälp inomhus. Med sin genialiska konstruktion, som gör den mycket enkel att fälla upp och ihop, i kombination med sin låga vikt på bara 18kg och flyggodkända batterier, gör den även idealisk att ha med på resan.

En annan stor fördel med AirgoFlex är att man slipper köpa flera olika hjälpmedel för olika situationer och sammanhang vilket både tar mycket plats och kostar mycket pengar. Med AirgoFlex får man flera hjälpmedel i samma produkt vilket gör den till ett mycket konkurrenskraftigt alternativ.