Airgo Mio Bad och Duschstol

Mio är en smart och modern multifunktionsstol som underlättar förflyttning och som kan användas som stöd vid en rad vardagliga aktiviteter inklusive bad och dusch.

Den stora fördelen är att stolen har delbar rygg, vilket sörjer för en smidig och enkel förflyttning från sittande position. Stolen är vidare utrustad med handtag både fram och bak och kan användas som rullstol men kan även skjutas framifrån vilket möjliggör en lugnande ögonkontakt mellan vårdtagare och vårdpersonal.

Mio levereras med en sittkudde och under sitsen finns skenor så att man vid behov kan skjuta in en potta. Stolen är tillverkad av förstärkt stålrör och samtliga metall-komponter har galvaniserats för att förhindra rostbildning vilket möjliggör att stolen med fördel även kan användas som bad och duschstol.

Airgo Bad och Duschstol
Färre moment sparar tid och personal!

Att flytta patienten i sittande istället för stående position sparar flera moment. En förflyttning från säng till toalett kräver bara en förflyttning istället för två som är det normala och kan i de flesta fall utföras av en vårdgivare.

Val av utrustning beror på brukaren/patitentens status

Förflyttning i stående position ställer krav på brukaren/patientens uppresningsförmåga och generella styrka, inte minst vid längre flyttningar då en sittande postion är mer skonsamt.

Enkel förflyttning utan tunga lyft!

Airgo Mio´s smarta konstruktion med delbar rygg, gör det möjligt för en ensam vårdpersonal att förflytta patienter med olika kroppsstorlekar och kliniska behov utan tunga lyft.

Många användningsområden

Mio är en stol med många funktioner och som kan användas i många olika sammanhang och vardagliga situationer. Man kan använda den som en vanlig rullstol för transport och promenader eller som toalett och duschstol.

Enkel att anpassa

Stolens höjd kan enkelt justeras från 43-63mm för att passa olika längd (modellen finns även med elektrisk lift för höjdjustering).

Max brukarvikt är 120kg.

Användningsbeskrivning
  1. Stolen förs in under säng eller soffa med öppna fotstödsplattor.
  2. Vårdtagaren kan hålla sig i de vertikala handtagen.
  3. Den delbara sitsens sidor förs in under vårdtagaren från sidorna.
  4. Låsning på sitsens baksida som även säkras med säkerhetsbälte.
  5. Fotstödsplattorna viks tillbaka och vårdtagaren är redo för avfärd.
Hur man använder Airgo M3 Bad och Duschstol
Airgo Bad och Duschstol, delad
Airgo Bad och Duschstol, baksida

Vad tycker våra kunder?

Airgo S2 Basic

Jag vill leva ett aktivt och självständigt liv trots min funktionsnedsättning. Min Airgo S2 Basic gör detta möjligt! Den är lätt och smidig att ta med i bilen eller med färdtjänst. Jag älskar att köra den då den går lagom snabbt och är verkligen lättkörd med hjälp av joysticken. Inomhus eller utomhus spelar ingen roll. Jag får många frågor om min Airgo när jag är ute och kör. Jag kan varmt rekommendera Airgo S2 Basic till dig som vill fortsätta vara delaktig i livet!

Renata Lundqvist

Elrullstol Airgo S2

”Jag har haft min Airgo i ca ett halvår och är jättenöjd. Den har gett mig ökad frihet och bättre livskvalitet. Jag har kunnat ge mig ut på promenader med min fru för första gången på flera år. Den är dessutom lätt att slänga in i bil och husbil för att ta med. Kunnigt och bra bemötande från företaget gör inte det sämre. Kort sagt den bästa investering jag gjort på länge!”

Per-Anders Bergström

Airgo S2

”Airgo fungerar bra! Lustigt, eller kanske olustigt, är att om man sitter i vanlig rullstol och blir skjutsad, är det som om man inte finns. Med Airgo blir man sedd som människa, inte som kolli! Och så skönt att kunna prata med den som går bredvid och inte bakom ens rygg. Vi är mycket nöjda!” Karin och Johan

Karin Larsén

Airgo S2

”Är mycket nöjd med min AIRGO S2 efter en månads innehav. Det tog mindre än en minut att bli hemmastadd i ”förarsätet” och, precis som de andra rcensenterna skriver, är det en stor lättnad att äntligen kunna ”gå ut” tillsammans med min partner. En mycket prisvärd produkt och ett kompetent och kundvänligt agerande från företaget gör att jag till fullo rekommenderar denna El-rullstol och detta företag till alla med problem att ta sig fram. Ett extra plus för att säkerhetsbältet är standard!”

Lars Lundgren