AIRGO S1 – En kompakt, smidig och prisvärd elrullstol

Airgo S1 är en prisvärd elrullstol som passar de flesta användare och sammanhang. Punkteringsfria massiva 10 tums bakhjul ger god framkomlighet både inne och ute och fungerar perfekt på de flesta underlag. Modellen har även uppfällbara armstöd på båda sidor samt ett uppfällbart fotstöd för en säkrare förflyttning i och ur din Airgo. Med dubbla batterier har Airgo en räckvidd på hela 40km och 6h effektiv körtid!

Från 1 Januari 2020 omfattas hopfällbara elrullstolar av fritt val inom bla Stockholms län, vilket innebär att du istället för att låna, själv får välja och köpa det hjälpmedel du vill ha inom ramen för vad du har fått förskrivet.

Airgo S1 elrullstol

Egenskaper

Väger bara 26kg!

Airgo väger bara 26kg vilket ska jämföras med en ”vanlig” elrullstol som kan väga 100kg eller mer. Den låga vikten innebär, förutom att den är enkel att ta med sig i bilen, på tåget eller flyget, även bättre räckvidd och att den blir enklare att manövrera.

Hopfällbar på 3 sekunder

Airgo’s smarta konstruktion gör den extremt lätt att fälla upp och ner. Med några få  handgrepp fälls den ihop och blir enkel att hantera såväl vid förvaring hemma som vid olika transporter.

40km räckvidd

Airgo´s låga vikt, i kombination med en egenutvecklad algoritm som optimerar motorernas energiförbrukning, innebär att man kan köra ända upp till 40km på en laddning!

Godkänd

Airgo är givetvis CE godkänd och har även genomgått och blivit godkänd enligt EN-12184 som är den erkänt tuffaste testen för rullstolar där stolen bla körs 200.000 cykler i s.k testtrumma. Dessutom testas hållbarhet, bromsar, stabilitet, elektronik och mycket annat.

 

Kompakt och smidig

Airgo’s konstruktion gör den lika smidig som en manuell rullstol och är enkel att köra i trånga utrymmen och butiker och tar lite plats på tex restauranger och kafeér. Det kompakta formatet gör den även enkel att hantera vid alla transporter.

Flyggodkända batterier

Våra batterier har genomgått och godkänts enligt UN38.3 som är en internationell standard som krävs för att man ska få ta med sig batterierna på flyget. Enligt IATA’s regler får man ta med ett batteri på max 300Wh samt ett reservbatteri på max 300Wh. Airgos batterier är på 240Wh/st.

Tänk på att batterierna måste avlägsnas från stolen innan du checkar in och tas med i kabinen som handbagage. Batteriernas kontakter måste även vara skyddade mot kortslutning vilket görs enklast genom att täcka kontakterna med tejp. Batterierna måste även förvaras i plastpåsar.

 

Lika enkel att köra inom som utomhus

Tack vare sin kompakta design har Airgo en liten svängradie vilket gör den extremt enkel att manövrera. Inte minst inomhus där trånga utrymmen och smala dörröppningar eller mycket möbler kan göra det svårt att ta sig fram med en större stol.

2 års garanti

Vi erbjuder 2 års garanti på alla elrullstolar och 1 år på tillbehör. För mer information se våra köpvillkor.

Teknisk Beskrivning

Vikt: 26 kg
Mått uppfälld LxBxH: 915x600x940mm
Mått hopfälld LxBxH: 730x600X370mm
Mått säte BxH: 450x420mm
Max hastighet: 7 km/h
Räckvidd: 40 km per laddning
Motor: 2 x borstlösa högeffektmotorer
Motoreffekt: 2 x 180W
Armstöd: Uppfällbara på båda sidor
Brukarvikt: Max 120 kg
Joystick: Höger/Vänster eller på ryggstöd
Sitt/Ryggdyna: Stötdämpande. Avtagbar och tvättbar

Däck: Massiva, 7 tum fram/10 tum bak
Sitthöjd: 52 cm
Svängradie: 75 cm
Fotstöd: Uppfällbart
Batteri: 2 X Lithium ION 10Ah/24W (240Wh)
Batterieffekt&Vikt: 2 x 240Wh, 1,8kg
Övrig: Kontrollenhet med laddstatus, tuta

Vad tycker våra kunder?

Referenskund i en Airgo S2 elrullstol

Elrullstol Airgo S2

”Jag har haft min Airgo i ca ett halvår och är jättenöjd. Den har gett mig ökad frihet och bättre livskvalitet. Jag har kunnat ge mig ut på promenader med min fru för första gången på flera år. Den är dessutom lätt att slänga in i bil och husbil för att ta med. Kunnigt och bra bemötande från företaget gör inte det sämre. Kort sagt den bästa investering jag gjort på länge!”

Per-Anders Bergström

Airgo S2

”Airgo fungerar bra! Lustigt, eller kanske olustigt, är att om man sitter i vanlig rullstol och blir skjutsad, är det som om man inte finns. Med Airgo blir man sedd som människa, inte som kolli! Och så skönt att kunna prata med den som går bredvid och inte bakom ens rygg. Vi är mycket nöjda!” Karin och Johan

Karin Larsén

Airgo S2

”Är mycket nöjd med min AIRGO S2 efter en månads innehav. Det tog mindre än en minut att bli hemmastadd i ”förarsätet” och, precis som de andra rcensenterna skriver, är det en stor lättnad att äntligen kunna ”gå ut” tillsammans med min partner. En mycket prisvärd produkt och ett kompetent och kundvänligt agerande från företaget gör att jag till fullo rekommenderar denna El-rullstol och detta företag till alla med problem att ta sig fram. Ett extra plus för att säkerhetsbältet är standard!”

Lars Lundgren

Övriga produkter

Inkl. 2 batterier!
28.995 krinkl.moms
Inkl. 2 batterier!
24.995 krinkl.moms
2.595 krinkl.moms
430 krinkl.moms
340 krinkl.moms
325 krinkl.moms
225 krinkl.moms
235 krinkl.moms
Slut i lager
1.995 krinkl.moms
Inkl. 2 batterier!