Airgo S2 – En unik elrullstol med inbyggd mobil och SOS-funktion!

Airgo S2 är en elrullstol utrustad med större bakhjul vilket gör den enkel att manövrera och bekväm att köra även på ojämna underlag som grusvägar och kullerstenar. Som enda stol på marknaden har Airgo S2 även en inbyggd mobil med SIM-kort och SOS-funktion, vilket skapar extra säkerhet och trygghet för såväl förare som anhörig och/eller vårdpersonal. Som tillval kan kontrollenheten även förses med GPS sändare.

En annan användbar funktion är att stolen kan fjärrstyras via en app om stolen av någon anledning skulle vara för långt från dig. Med två batterier har Airgo en räckvidd på hela 40 km och 6 timmars effektiv körtid!

Från 1 Januari 2020 omfattas hopfällbara elrullstolar av fritt val inom bla Stockholms län, vilket innebär att du istället för att låna, själv får välja och köpa det hjälp-medel du vill ha inom ramen för vad du har fått förskrivet.

Airgo S2 med smart joystick
Airgo i Bastad

Egenskaper

Väger bara 26kg!

Airgo väger bara 26kg vilket ska jämföras med en ”vanlig” elrullstol som kan väga 100kg eller mer. Den låga vikten innebär, förutom att den är enkel att ta med sig i bilen, på tåget eller flyget, även bättre räckvidd och att den blir enklare att manövrera.

Hopfällbar på 3 sekunder

Airgo’s smarta konstruktion gör den extremt lätt att fälla upp och ner. Med några få  handgrepp fälls den ihop och blir enkel att hantera såväl vid förvaring hemma som vid olika transporter.

40km räckvidd

Airgo´s låga vikt, i kombination med en egenutvecklad algoritm som  optimerar motorernas energiförbrukning, ger en räckvidd på hela 40km på en laddning!

Godkänd

Airgo är givetvis CE godkänd och har även genomgått och blivit godkänd enligt EN-12184 som är den erkänt tuffaste testen för rullstolar där stolen bla körs 200.000 cykler i s.k testtrumma. Dessutom testas hållbarhet, bromsar, stabilitet, elektronik och mycket annat.

Kompakt och smidig

Airgo’s konstruktion gör den lika smidig som en manuell rullstol och är enkel att köra i trånga utrymmen och butiker och tar lite plats på tex restauranger och kafeér. Det kompakta formatet gör den även enkel att hantera vid alla transporter.

Lika enkel att köra inom som utomhus

Tack vare sin kompakta design har Airgo en liten svängradie vilket gör den extremt enkel att manövrera. Inte minst inomhus där trånga utrymmen och smala dörröppningar eller mycket möbler kan göra det svårt att ta sig fram med en större stol.

Flyggodkända batterier

Våra batterier har genomgått och godkänts enligt UN38.3 som är en internationell standard som krävs för att man ska få ta med sig batterierna på flyget. Enligt IATA’s regler får man ta med ett batteri på max 300Wh samt ett reservbatteri på max 300Wh. Airgos batterier är på 240Wh/st.

Tänk på att batterierna måste avlägsnas från stolen innan du checkar in och tas med i kabinen som handbagage. Batteriernas kontakter måste även vara skyddade mot kortslutning vilket görs enklast genom att täcka kontakterna med tejp. Batterierna måste även förvaras i plastpåsar.

SOS knapp med automatisk uppringning

Airgo har även en inbyggd kommunikationsenhet med simkort som fungerar som en telefon, vilket skapar extra trygghet för såväl förare som anhöriga eller vårdpersonal. Ett tryck på SOS knappen genererar ett larm för att påkalla uppmärksamhet från omgivningen, samtidigt som enheten ringer upp ett eller flera telefonnummer tex 112.

 

Fjärrstyrning

Med Airgo S2 följer även en app som förenklar vardagen och gör den än mer användarvänlig. Genom appen (Iphone eller Android) kan man manövrera stolen via sin telefon vilket är praktiskt i en mängd situationer då man vill flytta stolen utan att behöva be någon annan om hjälp vilket vilket ger ökad frihet och oberoende.

Inbyggd FM radio

Som en extra bonus så är kontrollenheten på S2 även utrustad med FM mottagare så att du kan koppla av till ditt favoritprogram längs färden. Inte direkt oumbärligt, men nog så trevligt!

2 års garanti

Vi erbjuder 2 års garanti på alla elrullstolar och 1 år på tillbehör. För mer information se våra köpvillkor.

Vad tycker våra kunder?

Elrullstol Airgo S2

”Jag har haft min Airgo i ca ett halvår och är jättenöjd. Den har gett mig ökad frihet och bättre livskvalitet. Jag har kunnat ge mig ut på promenader med min fru för första gången på flera år. Den är dessutom lätt att slänga in i bil och husbil för att ta med. Kunnigt och bra bemötande från företaget gör inte det sämre. Kort sagt den bästa investering jag gjort på länge!”

Per-Anders Bergström

Airgo S2

”Airgo fungerar bra! Lustigt, eller kanske olustigt, är att om man sitter i vanlig rullstol och blir skjutsad, är det som om man inte finns. Med Airgo blir man sedd som människa, inte som kolli! Och så skönt att kunna prata med den som går bredvid och inte bakom ens rygg. Vi är mycket nöjda!” Karin och Johan

Karin Larsén

Airgo S2

”Är mycket nöjd med min AIRGO S2 efter en månads innehav. Det tog mindre än en minut att bli hemmastadd i ”förarsätet” och, precis som de andra rcensenterna skriver, är det en stor lättnad att äntligen kunna ”gå ut” tillsammans med min partner. En mycket prisvärd produkt och ett kompetent och kundvänligt agerande från företaget gör att jag till fullo rekommenderar denna El-rullstol och detta företag till alla med problem att ta sig fram. Ett extra plus för att säkerhetsbältet är standard!”

Lars Lundgren

Övriga produkter

Inkl. 2 batterier!
28.995 kr inkl.moms
Inkl. 2 batterier!
24.995 kr inkl.moms
2.595 kr inkl.moms
430 kr inkl.moms
340 kr inkl.moms
325 kr inkl.moms
225 kr inkl.moms
235 kr inkl.moms
Slut i lager
1.995 kr inkl.moms
2.495 kr inkl.moms
4.850 kr inkl.moms
Inkl. 2 batterier!