Airgo S2 – En unik elrullstol med inbyggd mobil och SOS-funktion!

Airgo S2 är en elrullstol utrustad med stora12 tums bakhjul vilket gör den enkel att manövrera och bekväm att köra även på ojämna underlag som grusvägar och kullerstenar. Med två batterier har Airgo S2 en räckvidd på hela 40 km och 6 timmars effektiv körtid!

Som enda stol på marknaden har Airgo S2s joystick även en inbyggd mobil med SIM-kort och SOS-funktion, vilket skapar extra säkerhet och trygghet för såväl förare som anhörig och/eller vårdpersonal. Som tillval kan kontrollenheten även förses med GPS sändare. En annan användbar funktion är att stolen kan fjärrstyras via en app om stolen av någon anledning skulle vara för långt från dig, vilket kan vara användbart i många sammanhang.

Som ett alternativ finns Airgo S2 även i en enklare variant (S2 Basic) utrustad med en enklare joystick utan ovan nämnda extra finesser. 

Från 1 Januari 2020 omfattas hopfällbara elrullstolar av fritt val inom bla Stockholms län, vilket innebär att du istället för att låna, själv får välja och köpa det hjälpmedel du vill ha inom ramen för vad du har fått förskrivet.

Airgo i Bastad

Egenskaper

Väger bara 26kg!

Airgo väger bara 26kg vilket ska jämföras med en “vanlig” elrullstol som kan väga 100kg eller mer. Den låga vikten innebär, förutom att den är enkel att ta med sig i bilen, på tåget eller flyget, även bättre räckvidd och att den blir enklare att manövrera.

Hopfällbar på 3 sekunder

Airgo’s smarta konstruktion gör den extremt lätt att fälla upp och ner. Med några få  handgrepp fälls den ihop och blir enkel att hantera såväl vid förvaring hemma som vid olika transporter.

40km räckvidd

Airgo´s låga vikt, i kombination med en egenutvecklad algoritm som  optimerar motorernas energiförbrukning, ger en räckvidd på hela 40km på en laddning!

Godkänd

Airgo ar testad och godkand enligt EN12184Airgo är givetvis CE godkänd och har även genomgått och blivit godkänd enligt EN-12184 (Klass B) som är den erkänt tuffaste testen för rullstolar där stolen bla körs 200.000 cykler i s.k testtrumma. Dessutom testas hållbarhet, bromsar, stabilitet, elektronik och mycket annat.

Kompakt och smidig

Airgo’s konstruktion gör den lika smidig som en manuell rullstol och är enkel att köra i trånga utrymmen och butiker och tar lite plats på tex restauranger och kafeér. Det kompakta formatet gör den även enkel att hantera vid alla transporter.

Lika enkel att köra inom som utomhus

Tack vare sin kompakta design har Airgo en liten svängradie vilket gör den extremt enkel att manövrera. Inte minst inomhus där trånga utrymmen och smala dörröppningar eller mycket möbler kan göra det svårt att ta sig fram med en större stol.

Flyggodkända batterier

Våra batterier har genomgått och godkänts enligt UN38.3 som är en internationell standard som krävs för att man ska få ta med sig batterierna på flyget. Enligt IATA’s regler får man ta med ett batteri på max 300Wh samt ett reservbatteri på max 300Wh. Airgos batterier är på 240Wh/st.

Tänk på att batterierna måste avlägsnas från stolen innan du checkar in och tas med i kabinen som handbagage. Batteriernas kontakter måste även vara skyddade mot kortslutning vilket görs enklast genom att täcka kontakterna med tejp. Batterierna måste även förvaras i plastpåsar.

SOS knapp med automatisk uppringning

Airgo har även en inbyggd kommunikationsenhet med simkort som fungerar som en telefon, vilket skapar extra trygghet för såväl förare som anhöriga eller vårdpersonal. Ett tryck på SOS knappen genererar ett larm för att påkalla uppmärksamhet från omgivningen, samtidigt som enheten ringer upp ett eller flera telefonnummer tex 112.

Fjärrstyrning

Med Airgo S2 följer även en app som förenklar vardagen och gör den än mer användarvänlig. Genom appen (Iphone eller Android) kan man manövrera stolen via sin telefon vilket är praktiskt i en mängd situationer då man vill flytta stolen utan att behöva be någon annan om hjälp vilket vilket ger ökad frihet och oberoende.

Inbyggd FM radio

Som en extra bonus så är kontrollenheten på S2 även utrustad med FM mottagare så att du kan koppla av till ditt favoritprogram längs färden. Inte direkt oumbärligt, men nog så trevligt!

2 års garanti

Vi erbjuder 2 års garanti på alla elrullstolar och 1 år på tillbehör. För mer information se våra köpvillkor.

Vad tycker våra kunder?

Airgo S2 Elrullstol

Jag har haft min Airgo i ett år och är mycket glad för den. När man måste spendera mer tid inomhus pga olika svagheter är det uppbyggande och glädjande att komma ut i blåst och sol av cykelstigar till olika vattendrag . Den glädjen ger den möjlighet till att bära med sig hem. Och man kan själv hämta paket eller andra småärenden och klara sig själva utan att belasta andra. Smidig att ta med i bil också. En frihetsglädje är min airgo.

Bette Maria de la Cour

Airgo Mio Multifunktionsstol

“Jag har använt Airgo Mio under en tid och tycker att det är en bra produkt som jag använder i det egna hemmet. Den stora fördelen är dess delbara rygg vilket underlättar för min fru som hjälper mig att komma på plats i stolen och som sedan enkelt kan köra mig till toaletten, duschen eller någon annanstans i huset”

Bengt Gustavsson

Airgo S2

” Jag har använt min Airgo S2 i ca ett år nu och är jättenöjd. Den är liten och nätt och enkel att köra både inom och utomhus och lätt att ta med i alla sammanhang. Den är också förvånansvärt bekväm att sitta i och har tillräcklig räckvidd om man vill ge sig ut och köra en längre tur. Jag kan varmt rekommendera Airgo till alla som har behov av en lättkörd och hopfällbar elrullstol”

Bengt Gustavsson

Airgo S2

Jag vill leva ett aktivt och självständigt liv trots min funktionsnedsättning. Min Airgo S2 Basic gör detta möjligt! Den är lätt och smidig att ta med i bilen eller med färdtjänst. Jag älskar att köra den då den går lagom snabbt och är verkligen lättkörd med hjälp av joysticken. Inomhus eller utomhus spelar ingen roll. Jag får många frågor om min Airgo när jag är ute och kör. Jag kan varmt rekommendera Airgo S2 Basic till dig som vill fortsätta vara delaktig i livet!

Renata Lundqvist

Elrullstol Airgo S2

“Jag har haft min Airgo i ca ett halvår och är jättenöjd. Den har gett mig ökad frihet och bättre livskvalitet. Jag har kunnat ge mig ut på promenader med min fru för första gången på flera år. Den är dessutom lätt att slänga in i bil och husbil för att ta med. Kunnigt och bra bemötande från företaget gör inte det sämre. Kort sagt den bästa investering jag gjort på länge!”

Per-Anders Bergström

Airgo S2

”Airgo fungerar bra! Lustigt, eller kanske olustigt, är att om man sitter i vanlig rullstol och blir skjutsad, är det som om man inte finns. Med Airgo blir man sedd som människa, inte som kolli! Och så skönt att kunna prata med den som går bredvid och inte bakom ens rygg. Vi är mycket nöjda!” Karin och Johan

Karin Larsén

Airgo S2

“Är mycket nöjd med min AIRGO S2 efter en månads innehav. Det tog mindre än en minut att bli hemmastadd i ”förarsätet” och, precis som de andra rcensenterna skriver, är det en stor lättnad att äntligen kunna ”gå ut” tillsammans med min partner. En mycket prisvärd produkt och ett kompetent och kundvänligt agerande från företaget gör att jag till fullo rekommenderar denna El-rullstol och detta företag till alla med problem att ta sig fram. Ett extra plus för att säkerhetsbältet är standard!”

Lars Lundgren

Övriga produkter

Inkl. 2 batterier!
27.995 kr30.995 kr inkl.moms
2.800 kr inkl.moms
430 kr inkl.moms
340 kr inkl.moms
325 kr inkl.moms
1.395 kr inkl.moms
Rea!
1.895 kr inkl.moms
4.850 kr inkl.moms
Inkl. 2 batterier!
NYhet
Inkl. 2 batterier!
31.995 kr34.995 kr inkl.moms