Airgo S2 – En unik elrullstol med inbyggd mobil och SOS-funktion!

Airgo S2 är en elrullstol utrustad med stora12 tums bakhjul vilket gör den enkel att manövrera och bekväm att köra även på ojämna underlag som grusvägar och kullerstenar. Med två batterier har Airgo S2 en räckvidd på hela 40 km och 6 timmars effektiv körtid!

Som enda stol på marknaden har Airgo S2s joystick även en inbyggd mobil med SIM-kort och SOS-funktion, vilket skapar extra säkerhet och trygghet för såväl förare som anhörig och/eller vårdpersonal. Som tillval kan kontrollenheten även förses med GPS sändare. En annan användbar funktion är att stolen kan fjärrstyras via en app om stolen av någon anledning skulle vara för långt från dig, vilket kan vara användbart i många sammanhang.

Som ett alternativ finns Airgo S2 även i en enklare variant (S2 Basic) utrustad med en enklare joystick utan ovan nämnda extra finesser. 

Från 1 Januari 2020 omfattas hopfällbara elrullstolar av fritt val inom bla Stockholms län, vilket innebär att du istället för att låna, själv får välja och köpa det hjälpmedel du vill ha inom ramen för vad du har fått förskrivet.

Airgo i Bastad

Egenskaper

Airgo väger bara 26kg vilket ska jämföras med en “vanlig” elrullstol som kan väga 100kg eller mer. Den låga vikten innebär, förutom att den är enkel att ta med sig i bilen, på tåget eller flyget, även bättre räckvidd och att den blir enklare att manövrera.

Airgo’s smarta konstruktion gör den extremt lätt att fälla upp och ner. Med några få  handgrepp fälls den ihop och blir enkel att hantera såväl vid förvaring hemma som vid olika transporter.

Airgo´s låga vikt, i kombination med en egenutvecklad algoritm som  optimerar motorernas energiförbrukning, ger en räckvidd på hela 40km på en laddning!

Airgo ar testad och godkand enligt EN12184Airgo är givetvis CE godkänd och har även genomgått och blivit godkänd enligt EN-12184 (Klass B) som är den erkänt tuffaste testen för rullstolar där stolen bla körs 200.000 cykler i s.k testtrumma. Dessutom testas hållbarhet, bromsar, stabilitet, elektronik och mycket annat.

Airgo’s konstruktion gör den lika smidig som en manuell rullstol och är enkel att köra i trånga utrymmen och butiker och tar lite plats på tex restauranger och kafeér. Det kompakta formatet gör den även enkel att hantera vid alla transporter.

Tack vare sin kompakta design har Airgo en liten svängradie vilket gör den extremt enkel att manövrera. Inte minst inomhus där trånga utrymmen och smala dörröppningar eller mycket möbler kan göra det svårt att ta sig fram med en större stol.

Våra batterier har genomgått och godkänts enligt UN38.3 som är en internationell standard som krävs för att man ska få ta med sig batterierna på flyget. Enligt IATA’s regler får man ta med ett batteri på max 300Wh samt ett reservbatteri på max 300Wh. Airgos batterier är på 240Wh/st.

Tänk på att batterierna måste avlägsnas från stolen innan du checkar in och tas med i kabinen som handbagage. Batteriernas kontakter måste även vara skyddade mot kortslutning vilket görs enklast genom att täcka kontakterna med tejp. Batterierna måste även förvaras i plastpåsar.

Airgo har även en inbyggd kommunikationsenhet med simkort som fungerar som en telefon, vilket skapar extra trygghet för såväl förare som anhöriga eller vårdpersonal. Ett tryck på SOS knappen genererar ett larm för att påkalla uppmärksamhet från omgivningen, samtidigt som enheten ringer upp ett eller flera telefonnummer tex 112.

Med Airgo S2 följer även en app som förenklar vardagen och gör den än mer användarvänlig. Genom appen (Iphone eller Android) kan man manövrera stolen via sin telefon vilket är praktiskt i en mängd situationer då man vill flytta stolen utan att behöva be någon annan om hjälp vilket vilket ger ökad frihet och oberoende.

Som en extra bonus så är kontrollenheten på S2 även utrustad med FM mottagare så att du kan koppla av till ditt favoritprogram längs färden. Inte direkt oumbärligt, men nog så trevligt!

Vi erbjuder 2 års garanti på alla elrullstolar och 1 år på tillbehör. För mer information se våra köpvillkor.

Vad tycker våra kunder?

Airgo S2 Plus

Köpte en AirGo S2 plus till våran dotter som är 15 år och hon är väldigt nöjd med den. Den var lätt att montera och lätt att förstå anvisningarna. Är enkel att köra och att ha med i bilen. Den är tystgående och är lättmanövrerad.Vi köpte en plus för att det är bra med den inbyggda mobilen då dottern kan ringa oss ifall det händer något och vi kan även ringa henne.Vi fick väldigt bra bemötande av säljaren och en bra demonstration av rullstolen innan vi bestämde oss för en AirGo.Kan varmt rekommendera Airgo´s produkter.

Helena Pettersson

Airgo S2

Fungerar bra, väldigt smidig att komma i och ur, väldigt bra sväng radie. Ger mig en bra livskvalite. Lätt och smidig att ta med sig.

Kjell Svensson

Airgo X1

Blir inte bättre än en Airgo ;-))

Heléne Engström

Sölve &Barbro Kvarnström

Vi är jättenöjda med Airgo X1, den har använts mycket. Sölve känner sig fri att köra själv och att slippa bli skjutsad och kanske inte vill titta på samma saker om vi t.ex. åker till Ullared. Den är lättare att lyfta in och tar mindre plats än den vanliga rullstolen. Vi har tagit bild och skrivit hur nöjd Sölve är till DHR Linköpings medlemsblad.

Airgo X1

Har höftproteser I båda benen samt en Wiphlerskada sedan 30 år. Använt Trust rullatorer i många år. Med tid har det blivit svårare att gå med rollator utanför hemmet. Googlade på Elrullstolar. Fastnade direkt för Airgo! Lätt och enkel att fälla ihop. Kan lyfta in den i bagaget! Smidig att hantera. Min väninna som kör bil och jag kan ta oss på shopping utan problem. Rekommenderar att skaffa en Airgo och känna sig “själv gående”

Heléne Engström

Christine Nevland

Nu behöver jag äntligen inte känna mig lämnad utanför! Med AirGo S2 kan även jag följa med familjen på utflykter, äventyr och ärenden. Den är superlätt att vika ihop och transporteras i vår bil. Den tar sig fram förvånansvärt bra och batteriet håller mycket längre än jag någonsin vågat hoppas på! Är jättenöjd med min AirGo S2!!

Catherine Nevland

Stödhandtag för bilen

Åhh, så skönt med ett extra handtag, framförallt när jag skall kliva ur bilen. In och ner kommer jag utan hjälp, men upp och ur bilen har tidigare varit svårt. Med detta handtag klarar jag av det själv. När jag har klivit ur bilen lägger jag handtaget i dörrfacket och kommer lätt åt det nästa gång. Har fäst en möbeltass där handtaget går emot dörrposten. Enkel lösning för att inte repa lacken då mitt dörrlås på bilen är kort. Mitt extra handtag till bilen hjälper mig verkligen i vardagen. Alla som tycker det är tungt att komma ur bilen borde ha detta handtag.

Christina Hamnemyr

Airgo S2

Så nöjd!! Äntligen känner jag att möjligen för mig att hänga med på promenader och att kunna göra saker själv har ökat markant. Är förbluffad över hur länge batterierna håller. Älskar min AirGo och förstår inte hur jag klarat mig utan den tidigare. Nu har jag ett aktivt liv igen.

Christina Hamnemyr

Airgo X1

“Vi ångrar absolut inte att vi köpte denna rullstol- vi hittade inget liknande. Vi har gjort några resor med bil och en längre tågresa med flera byten. Det har blivit en helt annan ( roligare) resa jämfört med en icke hopfällbar tyngre elrullstol eller en manuell rullstol. Vi är också mycket nöjda med servicen vi har fått från säljaren i Sverige. Fördelar Bäst 1: den låga vikten – ca 20 kg med 2 batterier. En följeslagare kan , utan att vara vältränad och stark, lyfta in den i en bilbaklucka och upp på ett tåg och uppför korta trappor. Bäst 2: enkelt hopfällbar till en liten storlek som gör att man kan ta med den ungefär som en paraplybarnvagn, man måste inte ha rullstolsplats på tåg eller buss, går också in på en restaurang utan alltför mycket krångel. Mycket bra: En annan person kan köra rullstolen manuellt- visserligen trögare än en manuell rullstol men det är OK. Mycket bra: Svängradien är otroligt liten och på bra underlag går den bra att manövrera även på små ytor Mycket bra : på jämnt underlag , asfalt, tågstationer, flygplatser, muséer går den lätt och bra att köra Mycket bra: att den är liten -mindre än en manuell – lättare att komma fram i många situationer.”

Cecilia&Peter

Airgo S2

“Jag vill bara berätta att det gick jättebra att resa med Airgon . Väskan var också super smidig. Jag blev behandlad som en VIP😄. Jag känner verkligen att Airgon gjort en stor skillnad i mitt liv. Jag har fått tillbaka min självständighet. Rullstolen som man får från regionen är katastrof och gör att man känner sig sjukare än man är.”

Renata Lundqvist

Airgo Teleskopramp 210

Vilken otroligt smart ramp, låg vikt och enkel att använda.

Laila Lindén

Airgo S2 Elrullstol

Jag har haft min Airgo i ett år och är mycket glad för den. När man måste spendera mer tid inomhus pga olika svagheter är det uppbyggande och glädjande att komma ut i blåst och sol av cykelstigar till olika vattendrag . Den glädjen ger den möjlighet till att bära med sig hem. Och man kan själv hämta paket eller andra småärenden och klara sig själva utan att belasta andra. Smidig att ta med i bil också. En frihetsglädje är min airgo.

Bette Maria de la Cour

Övriga produkter

Airgo Trio på köpet!
25.700 kr30.500 kr inkl.moms
430 kr inkl.moms
340 kr inkl.moms
1.395 kr inkl.moms
Rea!
2.245 kr inkl.moms
Rea!
4.365 kr inkl.moms
Inkl. 2 batterier!
18.999 kr20.499 kr inkl.moms
NYhet
Inkl. 2 batterier!
31.500 kr33.500 kr inkl.moms
1.595 kr2.385 kr inkl.moms