Airgo X1 – Förmodligen marknadens lättaste elrullstol!

Airgo X1 väger bara 17kg inklusive ett batteri vilket gör den till en av de lättaste elrullstolarna på marknaden och den perfekta stolen att ta med på resan!

Modellen fungerar lika bra inom som utomhus och är utrustad med två avancerade elmotorer med en räckvidd på upp till 30 km per laddning. Stolen kan även köras helt manuellt som en vanlig rullstol men det som är unikt är att detta kan göras helt utan det drivmotstånd som finns på andra elrullstolar.

Airgo X1 passar de flesta som vill ha en elrullstol som är lätt att ta med sig, men är genom sin låga vikt och stora flexibilitet särskilt utvecklad för seniora användare.
Stolen lämpar sig även bra för användare på äldreboenden och inom vården och kan även enkelt kompletteras med ett ryggstödsfäste så att den som går bakom kan köra.

Från 1 Januari 2020 omfattas hopfällbara elrullstolar av fritt val inom bla Stockholms län, vilket innebär att du istället för att låna, själv får välja och köpa det hjälpmedel du vill ha inom ramen för vad du har fått förskrivet.

Airgo X1 Kolibri Elrullstol

Egenskaper

Väger bara 20kg!

Airgo X1 väger bara 15kg eller 17kg inklusive ett batteri, vilket ska jämföras med en ”vanlig” elrullstol som kan väga 100kg eller mer. Den låga vikten innebär, förutom att den är enkel att ta med sig i bilen, på tåget eller flyget, även bättre räckvidd och att den blir enklare att manövrera.

Inbyggd strålkastare och USB uttag

Airgo X1’s joystick är utrustad med indikator för laddstatus och hastighetsnivå och kan monteras på höger- eller vänstersida efter behov. På undersidan finns även en inbyggd strålkastare samt ett USB uttag för smidig laddning av mobilen.

Lekande lätt att fälla upp och ner

Stolen är liksom många manuella rullstolar konstruerad enligt den så kallade kryss-tekniken vilket förutom bra stabilitet, även gör att den extremt enkel att ta med sig och viks enkelt ihop genom att man bara lyfter i sitsen!

Kompakt och smidig

Airgo’s konstruktion gör den lika smidig som en manuell rullstol och är enkel att köra i trånga utrymmen och butiker och tar lite plats på tex restauranger och kafeér. Det kompakta formatet gör den även enkel att hantera vid alla transporter.

Uppfällbara arm och fotstöd

Airgo X1 är utrustad med uppfällbara armstöd samt ställbara fotplattor som även helt kan tas bort eller svängas ut för enkel i och urstigning. 

30km räckvidd

Modellen fungerar lika bra inom som utomhus och är utrustad med två avancerade elmotorer och en räckvidd på upp till 30 km per laddning.

Flyggodkända batterier

Våra batterier har genomgått och godkänts enligt UN38.3 som är en internationell standard som krävs för att man ska få ta med sig batterierna på flyget. Enligt IATA’s regler får man ta med ett batteri på max 300Wh samt ett reservbatteri på max 300Wh. Airgos batterier är på 240Wh/st.

Tänk på att batterierna måste avlägsnas från stolen innan du checkar in och tas med i kabinen som handbagage. Batteriernas kontakter måste även vara skyddade mot kortslutning vilket görs enklast genom att täcka kontakterna med tejp. Batterierna måste även förvaras i plastpåsar.

 

Lika enkel att köra inom som utomhus

Tack vare sin kompakta design har Airgo en liten svängradie vilket gör den extremt enkel att manövrera. Inte minst inomhus där trånga utrymmen och smala dörröppningar eller mycket möbler kan göra det svårt att ta sig fram med en större stol.

Vad tycker våra kunder?

Airgo Mio Multifunktionsstol

“Jag har använt Airgo Mio under en tid och tycker att det är en bra produkt som jag använder i det egna hemmet. Den stora fördelen är dess delbara rygg vilket underlättar för min fru som hjälper mig att komma på plats i stolen och som sedan enkelt kan köra mig till toaletten, duschen eller någon annanstans i huset”

Bengt Gustavsson

Airgo S2

” Jag har använt min Airgo S2 i ca ett år nu och är jättenöjd. Den är liten och nätt och enkel att köra både inom och utomhus och lätt att ta med i alla sammanhang. Den är också förvånansvärt bekväm att sitta i och har tillräcklig räckvidd om man vill ge sig ut och köra en längre tur. Jag kan varmt rekommendera Airgo till alla som har behov av en lättkörd och hopfällbar elrullstol”

Bengt Gustavsson

Airgo S2

Jag vill leva ett aktivt och självständigt liv trots min funktionsnedsättning. Min Airgo S2 Basic gör detta möjligt! Den är lätt och smidig att ta med i bilen eller med färdtjänst. Jag älskar att köra den då den går lagom snabbt och är verkligen lättkörd med hjälp av joysticken. Inomhus eller utomhus spelar ingen roll. Jag får många frågor om min Airgo när jag är ute och kör. Jag kan varmt rekommendera Airgo S2 Basic till dig som vill fortsätta vara delaktig i livet!

Renata Lundqvist

Elrullstol Airgo S2

“Jag har haft min Airgo i ca ett halvår och är jättenöjd. Den har gett mig ökad frihet och bättre livskvalitet. Jag har kunnat ge mig ut på promenader med min fru för första gången på flera år. Den är dessutom lätt att slänga in i bil och husbil för att ta med. Kunnigt och bra bemötande från företaget gör inte det sämre. Kort sagt den bästa investering jag gjort på länge!”

Per-Anders Bergström

Airgo S2

”Airgo fungerar bra! Lustigt, eller kanske olustigt, är att om man sitter i vanlig rullstol och blir skjutsad, är det som om man inte finns. Med Airgo blir man sedd som människa, inte som kolli! Och så skönt att kunna prata med den som går bredvid och inte bakom ens rygg. Vi är mycket nöjda!” Karin och Johan

Karin Larsén

Airgo S2

“Är mycket nöjd med min AIRGO S2 efter en månads innehav. Det tog mindre än en minut att bli hemmastadd i ”förarsätet” och, precis som de andra rcensenterna skriver, är det en stor lättnad att äntligen kunna ”gå ut” tillsammans med min partner. En mycket prisvärd produkt och ett kompetent och kundvänligt agerande från företaget gör att jag till fullo rekommenderar denna El-rullstol och detta företag till alla med problem att ta sig fram. Ett extra plus för att säkerhetsbältet är standard!”

Lars Lundgren

Övriga produkter

Inkl. 2 batterier!
27.995 kr30.995 kr inkl.moms
2.695 kr inkl.moms
430 kr inkl.moms
340 kr inkl.moms
325 kr inkl.moms
1.395 kr inkl.moms
Rea!
1.895 kr inkl.moms
4.850 kr inkl.moms
Inkl. 2 batterier!
NYhet