Airgo X1 – Förmodligen marknadens lättaste elrullstol!

Airgo X1 väger bara 17kg inklusive ett batteri vilket gör den till en av de lättaste elrullstolarna på marknaden och den perfekta stolen att ta med på resan!

Modellen fungerar lika bra inom som utomhus och är utrustad med två avancerade elmotorer med en räckvidd på upp till 30 km per laddning. Stolen kan även köras helt manuellt som en vanlig rullstol men det som är unikt är att detta kan göras helt utan det drivmotstånd som finns på andra elrullstolar.

Airgo X1 passar de flesta som vill ha en elrullstol som är lätt att ta med sig, men är genom sin låga vikt och stora flexibilitet särskilt utvecklad för seniora användare.
Stolen lämpar sig även bra för användare på äldreboenden och inom vården och kan även enkelt kompletteras med ett ryggstödsfäste så att den som går bakom kan köra.

Från 1 Januari 2020 omfattas hopfällbara elrullstolar av fritt val inom bla Stockholms län, vilket innebär att du istället för att låna, själv får välja och köpa det hjälpmedel du vill ha inom ramen för vad du har fått förskrivet.

Airgo X1 Kolibri Elrullstol

Egenskaper

Airgo X1 väger bara 15kg eller 17kg inklusive ett batteri, vilket ska jämföras med en ”vanlig” elrullstol som kan väga 100kg eller mer. Den låga vikten innebär, förutom att den är enkel att ta med sig i bilen, på tåget eller flyget, även bättre räckvidd och att den blir enklare att manövrera.

Airgo X1’s joystick är utrustad med indikator för laddstatus och hastighetsnivå och kan monteras på höger- eller vänstersida efter behov. På undersidan finns även en inbyggd strålkastare samt ett USB uttag för smidig laddning av mobilen.

Stolen är liksom många manuella rullstolar konstruerad enligt den så kallade kryss-tekniken vilket förutom bra stabilitet, även gör att den extremt enkel att ta med sig och viks enkelt ihop genom att man bara lyfter i sitsen!

Airgo’s konstruktion gör den lika smidig som en manuell rullstol och är enkel att köra i trånga utrymmen och butiker och tar lite plats på tex restauranger och kafeér. Det kompakta formatet gör den även enkel att hantera vid alla transporter.

Airgo X1 är utrustad med uppfällbara armstöd samt ställbara fotplattor som även helt kan tas bort eller svängas ut för enkel i och urstigning. 

Modellen fungerar lika bra inom som utomhus och är utrustad med två avancerade elmotorer och en räckvidd på upp till 30 km per laddning.

Våra batterier har genomgått och godkänts enligt UN38.3 som är en internationell standard som krävs för att man ska få ta med sig batterierna på flyget. Enligt IATA’s regler får man ta med ett batteri på max 300Wh samt ett reservbatteri på max 300Wh. Airgos batterier är på 240Wh/st.

Tänk på att batterierna måste avlägsnas från stolen innan du checkar in och tas med i kabinen som handbagage. Batteriernas kontakter måste även vara skyddade mot kortslutning vilket görs enklast genom att täcka kontakterna med tejp. Batterierna måste även förvaras i plastpåsar.

 

Tack vare sin kompakta design har Airgo en liten svängradie vilket gör den extremt enkel att manövrera. Inte minst inomhus där trånga utrymmen och smala dörröppningar eller mycket möbler kan göra det svårt att ta sig fram med en större stol.

Vad tycker våra kunder?

Airgo S2 Plus

Köpte en AirGo S2 plus till våran dotter som är 15 år och hon är väldigt nöjd med den. Den var lätt att montera och lätt att förstå anvisningarna. Är enkel att köra och att ha med i bilen. Den är tystgående och är lättmanövrerad.Vi köpte en plus för att det är bra med den inbyggda mobilen då dottern kan ringa oss ifall det händer något och vi kan även ringa henne.Vi fick väldigt bra bemötande av säljaren och en bra demonstration av rullstolen innan vi bestämde oss för en AirGo.Kan varmt rekommendera Airgo´s produkter.

Helena Pettersson

Airgo S2

Fungerar bra, väldigt smidig att komma i och ur, väldigt bra sväng radie. Ger mig en bra livskvalite. Lätt och smidig att ta med sig.

Kjell Svensson

Airgo X1

Blir inte bättre än en Airgo ;-))

Heléne Engström

Sölve &Barbro Kvarnström

Vi är jättenöjda med Airgo X1, den har använts mycket. Sölve känner sig fri att köra själv och att slippa bli skjutsad och kanske inte vill titta på samma saker om vi t.ex. åker till Ullared. Den är lättare att lyfta in och tar mindre plats än den vanliga rullstolen. Vi har tagit bild och skrivit hur nöjd Sölve är till DHR Linköpings medlemsblad.

Airgo X1

Har höftproteser I båda benen samt en Wiphlerskada sedan 30 år. Använt Trust rullatorer i många år. Med tid har det blivit svårare att gå med rollator utanför hemmet. Googlade på Elrullstolar. Fastnade direkt för Airgo! Lätt och enkel att fälla ihop. Kan lyfta in den i bagaget! Smidig att hantera. Min väninna som kör bil och jag kan ta oss på shopping utan problem. Rekommenderar att skaffa en Airgo och känna sig “själv gående”

Heléne Engström

Christine Nevland

Nu behöver jag äntligen inte känna mig lämnad utanför! Med AirGo S2 kan även jag följa med familjen på utflykter, äventyr och ärenden. Den är superlätt att vika ihop och transporteras i vår bil. Den tar sig fram förvånansvärt bra och batteriet håller mycket längre än jag någonsin vågat hoppas på! Är jättenöjd med min AirGo S2!!

Catherine Nevland

Stödhandtag för bilen

Åhh, så skönt med ett extra handtag, framförallt när jag skall kliva ur bilen. In och ner kommer jag utan hjälp, men upp och ur bilen har tidigare varit svårt. Med detta handtag klarar jag av det själv. När jag har klivit ur bilen lägger jag handtaget i dörrfacket och kommer lätt åt det nästa gång. Har fäst en möbeltass där handtaget går emot dörrposten. Enkel lösning för att inte repa lacken då mitt dörrlås på bilen är kort. Mitt extra handtag till bilen hjälper mig verkligen i vardagen. Alla som tycker det är tungt att komma ur bilen borde ha detta handtag.

Christina Hamnemyr

Airgo S2

Så nöjd!! Äntligen känner jag att möjligen för mig att hänga med på promenader och att kunna göra saker själv har ökat markant. Är förbluffad över hur länge batterierna håller. Älskar min AirGo och förstår inte hur jag klarat mig utan den tidigare. Nu har jag ett aktivt liv igen.

Christina Hamnemyr

Airgo X1

“Vi ångrar absolut inte att vi köpte denna rullstol- vi hittade inget liknande. Vi har gjort några resor med bil och en längre tågresa med flera byten. Det har blivit en helt annan ( roligare) resa jämfört med en icke hopfällbar tyngre elrullstol eller en manuell rullstol. Vi är också mycket nöjda med servicen vi har fått från säljaren i Sverige. Fördelar Bäst 1: den låga vikten – ca 20 kg med 2 batterier. En följeslagare kan , utan att vara vältränad och stark, lyfta in den i en bilbaklucka och upp på ett tåg och uppför korta trappor. Bäst 2: enkelt hopfällbar till en liten storlek som gör att man kan ta med den ungefär som en paraplybarnvagn, man måste inte ha rullstolsplats på tåg eller buss, går också in på en restaurang utan alltför mycket krångel. Mycket bra: En annan person kan köra rullstolen manuellt- visserligen trögare än en manuell rullstol men det är OK. Mycket bra: Svängradien är otroligt liten och på bra underlag går den bra att manövrera även på små ytor Mycket bra : på jämnt underlag , asfalt, tågstationer, flygplatser, muséer går den lätt och bra att köra Mycket bra: att den är liten -mindre än en manuell – lättare att komma fram i många situationer.”

Cecilia&Peter

Airgo S2

“Jag vill bara berätta att det gick jättebra att resa med Airgon . Väskan var också super smidig. Jag blev behandlad som en VIP😄. Jag känner verkligen att Airgon gjort en stor skillnad i mitt liv. Jag har fått tillbaka min självständighet. Rullstolen som man får från regionen är katastrof och gör att man känner sig sjukare än man är.”

Renata Lundqvist

Airgo Teleskopramp 210

Vilken otroligt smart ramp, låg vikt och enkel att använda.

Laila Lindén

Airgo S2 Elrullstol

Jag har haft min Airgo i ett år och är mycket glad för den. När man måste spendera mer tid inomhus pga olika svagheter är det uppbyggande och glädjande att komma ut i blåst och sol av cykelstigar till olika vattendrag . Den glädjen ger den möjlighet till att bära med sig hem. Och man kan själv hämta paket eller andra småärenden och klara sig själva utan att belasta andra. Smidig att ta med i bil också. En frihetsglädje är min airgo.

Bette Maria de la Cour

Övriga produkter

Airgo Trio på köpet!
25.700 kr30.500 kr inkl.moms
430 kr inkl.moms
340 kr inkl.moms
1.395 kr inkl.moms
Rea!
2.245 kr inkl.moms
Rea!
4.365 kr inkl.moms
Inkl. 2 batterier!
18.999 kr20.499 kr inkl.moms
NYhet