Hur en elrullstol kan skapa frihet och självständighet

HUR EN ELRULLSTOL KAN GE ÖKAD FRIHET OCH SJÄLVSTÄNDIGHET

Elektriska rullstolar har blivit alltmer populära på senare år eftersom de är praktiska och bekväma för personer med rörlighetsproblem. Oavsett om du har bara svårt att gå, återhämtar dig från en skada eller lever med en kronisk sjukdom, kan en elektrisk rullstol förbättra din självständighet och livskvalitet.

Vad är en elektrisk rullstol?

En elektrisk rullstol är en motoriserad rullstol som drivs av en laddningsbart batteri. Till skillnad från manuella rullstolar, som kräver att användaren förflyttar sig med egen kraft, låter elektriska rullstolar användaren styra hastigheten och riktningen av stolen genom att använda en joystick eller annan kontrollmekanism.

Hur förbättrar en elektrisk rullstol vardagen?

En elektrisk rullstol kan ge många fördelar som kan förbättra vardagen för personer med rörlighetsproblem. Några av de mest påtagliga fördelarna inkluderar:

  1. Ökad självständighet: Med en elektrisk rullstol kan individer röra sig lättare och mer självständigt, utan att behöva förlita sig på andra vilket bidrar till ökad självständighet och självkänsla.
  2. Större frihet att röra sig: Elektriska rullstolar har vanligtvis en större rörelseomfång än manuella rullstolar. Är stolen sedan även lätt och hopfällbara och är utrustad med flyggodkända batterier så ökar möjligheterna ytterligare.
  3. Förbättrad komfort: Elektriska rullstolar har ofta mer avancerade funktioner, såsom justerbara säten och ryggstöd, som kan ge större komfort och stöd än en manuell rullstol.
  4. Bekvämlighet: Elektriska rullstolar är lätta att använda och kräver minimal fysisk ansträngning, vilket kan vara fördelaktigt för personer som har svårt att gå,  återhämtar sig från en skada eller lever med en kronisk sjukdom.
  5. Säkerhet: Elektriska rullstolar kan vara utrustade med en mängd säkerhetsfunktioner, såsom säkerhetsbälten och anti-tip-hjul, som kan hjälpa till att förebygga olyckor och skador.

För individer med rörlighetsutmaningar kan elrullstolar vara ett livsförändrande verktyg för att förbättra livskvaliteten och öka självständigheten. Till skillnad från manuella rullstolar, som kräver att användaren driver sig själv med sin egen fysiska styrka, är elrullstolar drivna av en motor och styrda av en spak eller annat enhet. Detta gör att individer med begränsad rörlighet kan röra sig på egen hand, utan att behöva lita på någon annan för assistans.

Ständig utveckling och nya funktioner


Området för elrullstolsteknologi utvecklas ständigt, med nya funktioner och innovationer. Vi kan tex erbjuda joystick “Plus” som har inbyggd mobil med SOS funktion och även fjärrstyrning vilket enkelt hanteras via en app i mobilen. SOS funktionen innebär att man kan lägga in flera telefonnummer som automatiskt rings upp när man trycker på SOS knappen, vilket skapar extra trygghet på färden.