HUR EN ELRULLSTOL KAN GE ÖKAD FRIHET OCH SJÄLVSTÄNDIGHET

Elektriska rullstolar har blivit alltmer populära på senare år eftersom de är praktiska och bekväma för personer med begränsad rörlighet. Oavsett om du har bara svårt att gå, återhämtar dig från en skada eller lever med en kronisk sjukdom, kan en elrullstol avsevärt förbättra din självständighet och livskvalitet.

Vad är en elrullstol?

En elrullstol är en motoriserad rullstol som drivs av en laddningsbart batteri. Till skillnad från manuella rullstolar, som kräver att användaren förflyttar sig med egen kraft, låter elrullstolar användaren styra hastigheten och riktningen av stolen genom att använda en joystick eller annan kontrollenhet. En elrullstol kan ge många fördelar som kan underlätta vardagen och skapa helt nya möjligheter! Några av de mest påtagliga fördelarna är.

Ökad självständighet
Med en elrullstol kan individer röra sig lättare och mer självständigt, utan att behöva förlita sig på andra vilket bidrar till ökad självständighet och självkänsla.

Större frihet att röra sig
En manuell rullstol är ofta relativt tung att köra då man genom handkraft måste driva den framåt. Elrullstolar drivs med batteri och motor vilket ger mycket större räckvidd. Är stolen sedan även lätt och hopfällbara och utrustad med flyg godkända batterier så ökar möjligheterna ytterligare.

Förbättrad komfort
Elrullstolar har ofta mer avancerade funktioner, såsom justerbara säten och ryggstöd, som kan ge större komfort och stöd än en manuell rullstol.

Bekvämlighet
Elrullstolar är lätta att använda och kräver minimal fysisk ansträngning, vilket kan vara fördelaktigt för personer som har svårt att gå, återhämtar sig från en skada eller lever med en kronisk sjukdom.

Ny teknik och nya lösningar gör att hopfällbara elrullstolar liksom många andra produkter, är under ständig utveckling. Nya material gör dem allt lättare och nya lösningar gör dem allt enklare att fälla ihop, vilket innebär att man kan ha dem med sig i alla sammanhang utan att känna sig begränsad.Vi kan tex erbjuda joystick ”rPlus” som har inbyggd mobil med SOS funktion och även fjärrstyrning vilket enkelt hanteras via en app i mobilen. SOS funktionen innebär att man kan lägga in flera telefonnummer som automatiskt rings upp när man trycker på SOS knappen, vilket skapar extra trygghet på färden.